Yhden polttovälin kuvaustekniikasta

Kaikkia näitä jo blogissa julkaistuja kuvia yhdistää yksi asia. Kuvat on nimittäin otettu samalla kiinteän polttovälin objektiivilla. Tämä on onnistunut ottamalla monta kuvaa, minkä jälkeen kuvat on koottu yhdeksi kokonaisuudeksi. Joskus lopputulosta ei näe ja joskus se on ilmiselvä. Useimmiten pidän itse enemmän huomaamattomasta lopputuloksesta.

Käytän vapaa-ajalla kuvaamisessa yleensä kahta objektiivia, joiden polttovälit on 56mm ja 23mm (kinokoossa noin 85mm ja 35mm). Toinen henkilökuviin ja toinen kaikkeen muuhun. Kaikkea muuta kuvattaessa fyysinen tila saattaa joskus loppua kesken. Tällöin olen päätynyt käyttämään tätä kuvien yhteenliittämistä.

Kuvien rakentaminen monesta kuvasta on tuonut itselleni lisää intoa kuvaamista kohtaan. Lopputulosta kun ei näe suoraan etsimen kautta, vaan se pitää kuvittaa mielessä kokonaisuudeksi. On ollut todella palkitsevaa ja kiehtovaa, kun kaikki on pelannut niin kuin on kuvitellut. Huonoina puolina tässä on se, että kuvien valmistusprosessi muuttuu raskaaksi ja aikaa vieväksi. Liikkuvia kohteita varten menetelmä ei tietenkään toimi, mutta joihinkin henkilökuviin on tämä tekniikka istunut. Kuvien jälkikäsittelyssä erityisen tärkeäksi on muodostunut perspektiivityökalut.

Jostain syystä pidän siitä erityisen paljon, että tässä kuvaamista ajattelee hieman toisin ja lopputulosta arvostaa enemmän. Mikä onkin se kaikkein tärkein asia. Oman itsensä ja tekemisensä arvostaminen.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled