Vähän erilainen postaus


Edellinen:

Tällä kertaa ei ole luvassa kuvia, vaan asiaa tekijänoikeuksista.

Olin työelämäkokeilussa kaksi 3kk pätkää yrityksessä nimeltä Superhelio / (web archive). Ensimmäisen 3kk jälkeen luvattiin, että saisit töitä jos tekisit sen toisen 3kk taas. Omaa tyhmyyttäni suostuin tuohon, sillä työllistyminen on itselleni se tärkein päämäärä. Lopputulos oli se, että minut lempattiin pihalle, koska olin liian huono ja en saanut tarpeeksi aikaan.

Kului noin pari vuotta, niin minuun otettiin yhteyttä, että työnäytteeni ko. yrityksestä pitäisi poistaa, koska ne rikkovat yrityksen salassapitosopimusta.

Itse en ollut kirjoittanut salassapitosopimusta. En edes työsopimusta. Ainoa sopimus on te-toimiston työelämäkokeilu, mikä ei ole työsopimus itsessään. Työnäytteiden poistaminen omasta portfoliosta olisi itselleni haitallista, sillä niitten avulla tulen työllistymään jatkossa.

Olen nyt vienyt asiaa eteenpäin. Olenko minä tehnyt jotain väärin tai en. Tulen ylläpitämään ja päivittämään tätä nyt jatkossa, jos siellä on ketään, joka on samassa tilanteessa kuin minä.

Päivitys 9.3.2018:
Lainaus FB:sta: ”Sakari Timonen kommentoi tähän seuraavasti ’Työnantajalla on usein tekijänoikeus työntekijän työajalla tekemiin töihin. Sinä et kuitenkaan ole ollut työsuhteessa etkä ole allekirjoittanut salassapitosopimusta. Tekijänoikeus omaan työhösi on siis sinulla, ei firmalla’.

Olen saanut paljon tukea ja tässä kuussa on vielä aika varattuna oikeusaputoimistoon.

Poistan yleensä ihan mielellään asioita, vaikka jos jokin valokuva on epäsuopuisa jonkun mielestä. Jos taas aletaan käskemään ja vedotaan lakipykäliin, niin oma sisäinen oikeustaistelijani herää.”