Tikkala, Tohmajärvi

Tikkala on yksi Tohmajärven kunnan aktiivisista kylistä. Se sijaitsee Pohjois-Karjalan eteläosassa, valtatie 6:n varressa noin 35 kilometrin päässä niin Joensuusta kuin Kiteeltäkin. Saman verran matkaa on myös Niiralan kansainväliselle rajanylityspaikalle. Kylässä asuu vakituisesti noin 400 henkeä, mutta kesällä väkimäärä tuplaantuu loma-asukkaista.

Kylä tunnetaan vaaramaisemistaan ja vesistöistään. Tikkalaan kuuluu Särkijärvi ja Suuren-Onkamon rantaa sekä järvien välinen kannas. Kylä on kuulu myös kulttuurihistoriallisesti arvokkaasta vanhasta aseman miljööstä. Kylässä on kauppa. Erikoista on oma kappeli ja hautausmaa. Tikkala valittiin maakunnan vuoden kyläksi 2009.

Wikipedia

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled