Puu-Juuka & Myllymuseo

Seuraava:
Edellinen:

Uusi postaus tulikin aikaisemmin mitä osasin odottaa. Viime torstaina Juuan työkeikan päätteeksi päädytimme ihastelemassa Puu-Juukaa ja myllymuseota. Onneksi vielä tämmöisiä paikkoja löytyy.

Puu-Juuka on Juuan kirkonkylän vanha keskusta Pohjois-Karjalassa. Se sijaitsee Juuanjoen ja valtatie 6:n sekä Juankoskentien välisessä kolmiossa. Puu-Juuan miljöö on arvokas kulttuurihistoriallinen kohde ja Suomessa melko harvinainen säilynyt esimerkki entisaikain kirkonkylien rakennusperinteestä. Vanhimmat alueen rakennukset ovat 1800-luvun lopulta ja 1900-luvun alusta. Osa taloista on asuintaloja, osa asuinliiketaloja ja julkisia rakennuksia. Rakennuksista löytyy mielenkiintoisia yksityiskohtia: frontoneita sekä koristeellisia ikkunanpuitteita ja räystäskonsoleja. Puu-Juuassa on 26 yksittäistä arvokasta, suojeltavaa rakennuskohdetta eri vuosikymmeniltä.

- Wikipedia

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled