Alavuden kaupunki

Alavuksen on pakko olla Suomen hiljaisin kaupunki. Ainakin viime vuoden heinäkuussa, milloin kävimme seikkailulla pohjanmaalla. Vaikka emme törmänneetkään yhteenkään ihmiseen, niin Wikipedian mukaan paikka on asuttu. 🙂

Alavus (ruots. Alavo) on kaupunki Etelä-Pohjanmaalla Lapuanjoen yläjuoksulla. Kaupungissa asuu 11 910 ihmistä, ja sen pinta-ala on 1 151,46 km2, josta 64,15 km2 on vesistöjä. Väestötiheys on 10,95 asukasta/km2. Järviä on 60 kappaletta ja rantaviivaa yhteensä 324 kilometriä. Seinäjoelle on matkaa Alavuden keskustasta vajaa 60 kilometriä ja Tuurin kauppakylään noin seitsemän kilometriä. Alavuden naapurikunnat ovat Alajärvi koillisessa, Kuortane pohjoisessa, Seinäjoki lännessä, Virrat etelässä ja Ähtäri idässä.

Jonain päivänä tästä voi tulla Suomen oma Silent Hill.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled