Uimaharju — Tilausajo Leningradiin

Seuraava:
Edellinen:

Uimaharju, Joensuun kaupungissa oleva taajama, joka sijaitsee noin 48km koiliseen Joensuun keskustasta. Kuten aina, kävin kuvaamassa paikan päällä parhaat palat. Uimaharjun rautatieasema on tosin ihan sympaattinen näky.

Wikipedia:
Uimaharjun rautatieasema (lyh. Uim) on rautatieasema Suomen rataverkkoon kuuluvalla rataosalla Joensuu–Kontiomäki. Se sijaitsee Uimaharjun taajamassa, Joensuun kaupungissa. Uimaharjun rautatieaseman jugendtyylisen asemarakennuksen suunnitteli Thure Hellström. Se rakennettiin Kontiolahden rautatieaseman piirustusten mukaan, mutta peilikuvana ja hieman pienempänä. Aseman seutu ja sitä ympäröivä puisto ovat Museoviraston valtakunnallisesti merkittävien rautatieasema-alueiden luettelossa ja asema on myös yksi Museoviraston vuonna 2009 määrittelemistä Suomen valtakunnallisesti merkittävistä rakennetuista kulttuuriympäristöistä. Lipunmyynti asemalla on lopetettu kesällä 2005. Asemarakennus ja ulkorakennukset ovat nykyään yksityisomistuksessa ja asemarakennus on asuinkäytössä.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled