Aseman baari & huoltoasema, Tohmajärvi

Seuraava:
Edellinen:

Lisää Tohmajärveä ja sen entisiä liiketiloja on tulossa. Sisältää pari harvinaisempaa arkkitehtuuria. Aloitetaan kuitenkin Aseman baarista, joka sijaitsee Aseman kylässä. Vieressä kulkee Sortavalan ja Joensuun välinen rata. Vielä siinä 2010-tienoilla joku asui rakennuksessa. Nykyään paikasta vuokrataan varastotilaa ja on ilmeisesti tyhjillään.

Wikipedia-artikkelikin löytyi, joten tässä lainattuna pari kohtaa:

Asema on Tohmajärven kylä, joka sijaitsee tasaisella suoalueella noin 3 kilometriä kuntakeskuksesta, Kemienvaaran laelta pohjoiseen, Sortavalan ja Joensuun välisen radan varrella. Asemanseudun rakennukset ovat parin kilometrin matkalla Tehdastien molemmin puolin. Rakennuksia oli 109 vuonna 1970. Näistä 78 on rakennettu vuosien 1940-1959 aikana.
Osuusliike Yhteishyvä rakensi Asemalle liike- ja asuinrakennuksen 1950-luvun alussa. Se on osuuskauppafunkkista tyypillisimmillään, mahdollisesti osuuskauppa-arkkitehtuurin “isän” Erkki Huttusen käsialaa. Julkisivut ovat vaaleaksi rapattua betonia. Liiketiloissa on suuret näyteikkunat ja toisessa kerroksessa asuntoja. Tasakattoisessa rakennuksessa on toiminut myös Aseman baari. Kaikki toiminta on lakannut ja kiinteistö on myynnissä (syksyn 2010 tieto). Yhteishyvän vieressä toimi huoltoasema.

Wikipedia linkki: https://fi.wikipedia.org/wiki/Asema_(Tohmaj%C3%A4rvi)

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled