Uusi-Värtsilä

Seuraava:
Edellinen:

Historia, vanhat esineet ja rakennukset kiehtovat allekirjoittanutta. Samoin autioiksi jääneet rakennukset. Otin viime vuonna itseäni niskasta kiinni ja kiersin kuvaamassa rappioituvia paikkoja ympäri Pohjois-Karjalaa. Kuvaaminen kasvatti paljon itsetuntoa ja toi rohkeutta omaan toimimiseen. Vieraisiin paikkoihin meneminen luvatta kun on vähän sellaista kutkuttavaa. Näissä jutuissa nyrkkisääntöinä on, että jos selvästi hylättyyn rakennukseen sisällä pääsee helposti rikkomatta mitään, niin voi mennä omalla vastuulla. Omaa maalaisjärkeä nyt kannattaa aina käyttää. Mitään ei rikota, mitään ei tuoda eikä mitään viedä pois. Varovainen kannattaa myös olla, ettei mene tippumaan kerroksesta toiseen. Lupa tietysti kannattaa kysyä, jos tietää keltä.

Uusi-Värtsilässä (kartta) sijaitsee Tohmajärvellä toimineen tiilitehtaan työntekijöitten entisiä asuntoja kokonainen kylä. Osassa on asutusta, mutta osa on jäänyt rappioitumaan. Asuntojen lisäksi paikasta löytyy entinen kyläkauppa. Seuraavana kuvakokoelma tuolta tehtaasta. 🙂

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled